Monday, April 24, 2017

Bumi Melaka

Tempat untuk menimba ilmu akhirat. Pertama kali sampai sudah jatuh cinta dengan tempat barokah ni. Beruntungnya sesiapa yang dapat belajar disini.... MashaAllah adab disini superb.terima kasih kepada yang memperkenalkan tempat ini. Selama 2 tahun lebih di bumi Melaka untuk menuntut ilmu tapi tidak pernah sampai ke tempat barokah ini.bila da sampai disini rasa tak nak balik pulak ( huhuhu). Azam tuk join setiap daurah yang diadakan jika diberi keizinan olehNya. Buat yang kenalkan tempat ni. Syukran jazilan since now tak pernah nak give up dengan i. hahahaha. Eh xtahu la what happen in this relationship. Jika tak dapat nak halal will be persaudaraan sesama islam... Guide me ok !!  Bumi Melaka memang banyak sangat kenangan yang tidak dapat dilupakan. From 45 to 60 looking... Subhanallah .... Allah telah sentuh hati ini untuk berhijrah, perkenankan doa untuk ditempatkan tempat yang dapat mengubah seperti sekarang. Bergaul dengan kenalan2 yang dapat membantu diri ini... semoga ukhwah till jannah. From taklim masturat and now ukhwah with BQ. team Qasidah Shautus Syahidi our part of family , Abang yunus and family, Nenek Kelemak , Mak cik Habsah. Sahabat sahabat dan Junior UIC dan tidak lupa juga kenalan dibawah bayu yang bertemu di Bumi Melaka.Semua da macam family selama di Melaka.  Hope that jalan yang dipilih ini dapat keredhaanNya. Semoga dapat istiqomah dengan  semua ini. Insan yang banyak kekurangan yang perlu dibaiki. Hope dapat bertemu dengan seseorang yang dapat guide, protect, care, love family and accept me whenever situation.
#5yearspreparation.

2017 ~

Long time no see... hehe trend blog dah kurang melanda.. 2017 usia pun makin meningkat,keimanan tu tk tahu la nak cakap macam mana kan like roda...kadang diatas kadang dibawah... semoga kita berada dalam naungan Allah dan masih diberi izin untuk bernafas dan diberi peluang untuk bertaubat dikesempatan ini. Hari ini bersamaan 27 rejab marilah sama2 kita menghayati peristiwa Israk wal Mikraj semoga kita dapat iktibar dengan setiap apa yang berlaku.Lama menyepi and now usia pun sudah 22 tahun. kawan kawan semua ramai yang dah mendirikan masjid, yang da anak 2 pun ada, yang sudah disunting pun ada. hehehe AQ?? ohh saya ye,,,, Saya not matured lagi,,haha masih memegang pensil memerah otak untuk upgrade diri ni.... tengok la bila seru dah memanggil nanti. For now kita hanya slow prepared In Shaa Allah 50% persediaan tu dah ada cuma tunggu saja... Doa tu penting kite doa je la yang baik2... IN SHAA ALLAH

Contract 5 years from now if there will be early its bonus and accept it... if longer than expected that will be accepted and regret all about this because we are plan but must remember that Allah the best planner ever.

Tuesday, June 17, 2014

rindunye dgan akk ni... dia dh balik negara dia.... dia la tmpat aq nak ngadu masalah aqu... lpas ni law dia tkda kat mne aq nak mengadu lagi.... susah senang aq dgn die..... bnyk la knangan pahit n manis dgn dia..dia la mengajar aq erti kehidupan.... mandiri sendiri.... lbih kurang 7 tahun disini....gelak tawa jatuhmoto sume aq dh rse bersama dia.... ya Allah semoga hati nya terbuka lgi tok dtg sini dan bersama ku di kampung.... dia la akk aq walau aq xda akak.... 

Friday, May 17, 2013

sukacita diumumkan aq x dpt UPU harini,,, sedih nye,,,, matrik x dpt ,, upu x dpt,,,,,ipg x dpat,,,, last choice aq ialah pra u.... hope aq dpt membaiki kesilapan aq supaya aq dpt msuk U ,,,, dgn gred yg cemerlang iaitu 4 flat,,,,aminn, smoga aq dpt capainya,,, ya allah,,, bantu la hambamu ini,,,, sesungguhnya aq ingin berjaya di dunia n akhirat,,, wish me luck,,, semoga setiap perbuatan aq di redhai oleh-,mu,,,, hindari lah perkara yang remeh temeh ini dri fikiran ku,,,, aq harap keputusan aq memberi  anjakan paradigma  untuk aq berjaya ,,, seturusnya mendapat pekerjaan yg halal,,, n berguna untuk masyarakat,,,

aq harus buat strategi untuk success,,,

Wednesday, January 2, 2013

hari ni 1st day sek... rindu nyer nk dengar suare pengetua membebel, marah2. ,, nasihat dye dan cerita yg bakal dye smpaikan.. ape ekk  cerita hari ni,, xcited la nk dgar,, rndunnye saat2 itu,,, hri ni x dpt la nk handle perhimpunan,, susun kerusi,, on mic,, test2 1,2,3 ,,, jdi mc,,,,ohhh noooo rndunyer,,,,,rindu  nk jumpe kwn2 n guru2,, staf2 sekolah,,, tpi apa kn daya dah besar da,,,

Tuesday, November 27, 2012

lastttt payypeerrrr,,,,

alhamdulillah,,, hari ni last paper aq,,,,,iaitu biologi,,,,,tdi la last aq dgar suare ketua pengawas tu,,,,,,sedih rase,,,,,2 minit last sebelum tamat exam aq,,,,aq kenang dewan sekolah aq ,,,,,,sebak rase,,,, selama 5 tahun aq sekolah situ,,,,,bnyak kenangan yg manis yg x dpt aq lupakan ,,,, gelak,, tawa,,, suka ria,,,semua bersama kawan2 n guru2 yg x belah bagi,,,,mmg aq x dpt lupekan la,,,,,setitis air mata aq jtuh berlinangan.... bru aq fham erti sebenar pelajar sekolah,,,,,aq memang x dpt lupakan smk anjung batu ,,, kawan2 aq,,,, ana, mas, mai, anis, mek, n semua dak kelas st,,,,miszz u alll,,,,,

Saturday, August 18, 2012

bye ramadan,,, ;(

alhamdulillah,,,, dpt jugak aq melaksanakan solat terawih pada thun ini,,,,,,hope thun dpan dpt lgi brjumpa dgn bulan ramadan,,,aq rse sebak seketika kerana ramadan sudah semakin hilang ,,, dan bulan syawal menjelma,,,,