Tuesday, November 27, 2012

lastttt payypeerrrr,,,,

alhamdulillah,,, hari ni last paper aq,,,,,iaitu biologi,,,,,tdi la last aq dgar suare ketua pengawas tu,,,,,,sedih rase,,,,,2 minit last sebelum tamat exam aq,,,,aq kenang dewan sekolah aq ,,,,,,sebak rase,,,, selama 5 tahun aq sekolah situ,,,,,bnyak kenangan yg manis yg x dpt aq lupakan ,,,, gelak,, tawa,,, suka ria,,,semua bersama kawan2 n guru2 yg x belah bagi,,,,mmg aq x dpt lupekan la,,,,,setitis air mata aq jtuh berlinangan.... bru aq fham erti sebenar pelajar sekolah,,,,,aq memang x dpt lupakan smk anjung batu ,,, kawan2 aq,,,, ana, mas, mai, anis, mek, n semua dak kelas st,,,,miszz u alll,,,,,

Saturday, August 18, 2012

bye ramadan,,, ;(

alhamdulillah,,,, dpt jugak aq melaksanakan solat terawih pada thun ini,,,,,,hope thun dpan dpt lgi brjumpa dgn bulan ramadan,,,aq rse sebak seketika kerana ramadan sudah semakin hilang ,,, dan bulan syawal menjelma,,,,

Wednesday, August 8, 2012

17 old,,

bersyukur kehadratAllah swt kerana tahun ni dpat lgi aq menyambut hari kelahiran ku yg ke 17 thun,,, hari ni  genap la umur aq 17 thun,,,,masih lagi diberi kesempatan untuk aq beribadat kpdnya,,,aq harap dlam bulan puasa ini aq dpt syafaat daripada nya,,,aq sngat terharu dgn rakan 2 yg bgi aq hadiah,,,tq sngat2,, aq appreciate korg lha,,,thanks so much,,,rmai gak rkan fb aq yg wish bday,,,aq hope makbul la doa korg sume,,,,kpada peminat rahsia aq tuh,,,,tq bnyak walaupun aq xtaw sape yg bgi hadiah tuh,,,,men secret2 plak tuh,,,tq kpada kawan baek aq NUR FARZANA IZZATI kerana wish bday aq mlm tdi,,,,n nakcall aq nk nyanyi lgu tuh,,,,tpi aq malu,,,aq x answer call dye,,,,,sory la member,,,malu lha,,,,hahaha,,,,kpada AIDA NADHIRAH tq wish n hadiah yg awok bgi,,,,awk la org first yg wish,,,,lebiu la,,,,,tpi dlm hapy2,,,aq mmg trkilan dgn sorang membe aq x wish aq pon,,,, tepon dyex angkat,,,,,dh magrib bru text aq,,,wish bday pon mcm x ikhlas jur,,,,,sakit nyer hati kiter ni,,,,,aq hope dye la org first yg wish kat aq,,,tpi dye x wish pon,,,,hurrrmmmm,,,,,xde fell langsung,,,,lgi sedih tuh,,,alamat rumah aq dye hilang kn lagi,,,,aq majok la,,,,,aq suh dye cari taw sendri,,,,law dye dpt,,,aq akn maafkan dye,,,,just wait n see,,,

Tuesday, June 19, 2012

miss fesbuk

FACEBOKK!!!! mane fb aq,,,,ermm,,,,,aq dah deactive da,,,,bru 3 hari deactive,,,aq rse mcm ade yg hilang  dlm jadual harian aq,,,,tpi aq cube yg trbaek,,,,sekejap jer,,,nnti ok la tuh,,,,semnagat n azam baru,,,,fb aq ketepikan dlu,,,,,tpi aq rse mcm ade sesuatu  yg hilang dlm rutin harian aq,,,,,skrg aq rse mcm bosan plak fb da xde,,,,hurmmm,,,,law x dpan netbook  jer,,,,ni sume demi SPM,,,,,sejak fb dah deactive ni aq rse mcm xde mood...n  malas nk enjoy2 da,,,,knp plak perasaan tu ade ekk,,,,,esok kwan2 aq enjoy2 g jb...aq xde mood nk join diorg,,,,rse nk study jer,,,it's better....nk taip ni pon mcm da xde mood da,,,,k la byee!!

Wednesday, June 6, 2012

mna la keje seklah agama ni,,,,hilang pulak,,,,dh siap da,,,,mcm mne nk hntr,,,,nnti ustaz marah lorh,,buntu da ni,,
help me pleazz,,,

Saturday, April 21, 2012

:'(

hurmm,,,knp la nsib aq ni,,,selalu mcm ni,,,kwan2 ni mcm nk ambil kesempatan kat aq,,,bila aq senang rmai cari,,,,kalaw susah hurrmm,,,buat dek jer,,,ntah la,,,btol la kate org kwan ni rsenyer x leh nk prcaya 100% kat diorg,,,kite mesti berlapis gak law nk brgaul,,,aq rse baik aq lonely je,,,lagi bagus dan xde la sakit ati tu dtg,,,punca bnda kecik jer,,,tpi aq rse baek la aq diamkan diri dan xbnyak bunyi,,,baik kite diam dri bnyak brcakap kn,,,,hurmm tu yg aq nk wat nnti,,,aq da x than nk simpan sorg2,,,bile nk mid-year jer msti bnda ni akn berlaku,,,,aq pon x taw la,,,da la mlaz nk story bnyk2 nnti law ada yg  trbaca kang susah plak,,,hurmm ;'(

camping 2012

hye blog,,jumpe lgi,,,aq bru balik dri kem,,,banyak la pengalaman baru yg aq dpt g sne,,,cara CPR,keberanian jalan malam,,tabah mandaki gunung,,,tu memang sesuai dgn nama kumpulan yang diberikan,,,kumpulan harimau,,,hari2 mau,,,hahaha,,,aq leader diorg,,,mak rimau haha,,,tpi saat yg bez ialah daki gunung arong yang tinggi dari dasar laut 274 x silap aq la,,,,aq pon x brapa nk ingt,,,whatever la 2,,,mmg pnad,,,tpi x la sepenat night walk,,mmg bez la,,,tpi aq terharu dgn sir,,,knp dye panggil pjabt kesihatan tok ajar  CPR,,rupenyer ade kisah sedih disebaliknyer,,,menitis air mata aq bila dye story,,,,soo sad,,,tpi aq x hepy sngat,,,sbb kwan2 aq x ramai yg g,,,yg g pon lupe kawan,,,trpkse la cari kwan bru,,,kaki aq sakit gler,,,melecet pas tu mengelupas..sakit woo,,,,k la blog ,,,see there

Monday, April 16, 2012

try nasihat org,,aq yg kena

ade classmate aq ni,,,,dye ni ntah la nk ckp mcm mne,,,dye ni dkt dgn perempuan sbb nk kn nasiht je n smngt nk bljar,,,,ade ke org mcm ni skrg,,,,aq pon x fham,,,,aq bole la ktekan rapat,,,tpi x lbih2 la,,,emm,,,satu hri 2,,,dye chat dgn aq,,,dye story la mcm2,,,,,aq nasihat la kt dye,,,,gitu gini,,,,pok pet pok pet,,,esk nyer,,,aq tgur dye sbb x brtugas,,,aq ketua dye dlm group pengawas kitorg,,,dye trus blah gtu jer,,,,eiii,,,aq pon gram gak,,org tngh ckp bole blah,,,,aq pon turun bawah n duduk dgn P.A aq,,,tulis report psal pengaws,,,,alih2 ade hjan buku plak,,,,dye yang baling buku tu dri atas,,,,eiiii,,,bodoh btol punyer org,,,,nasib baik x kne kpala,,,,pas 2 dye turun n buat muke toyer,,,,ehh,,gram nyer hai,,,,rehat hbiz,,,,,aq naek tngga dgn dye,,,,dye bole kte aq dating plak,,,,aq tnye dye,,knp bling buku,,,,dye jwab  x bole ke?? atonasi dye tu lain mcm dri sebelum ni,,,,eeii,,,aq tkut gak dgn org  mcm ni,,,,seram btol,,,,tdi,,,xprnah2 dye mnta air aq,,,,hri ni dye bole kata nk minum air aq,,,,aq xkn nk jwab x bole sbb sebelum 2 kwan aq minum,,,,aq pon bgi la dgn muke yg x ikhlas + pelik..kwan aq pon ade yg perasan,,,mmg mengerikn la hai bdak ni sorang,,,mcm mne aq nk lari dri sume ni,,,,aq da bnyk da dgr psal dye,,,,skrg ni law dye nk tnyer pe2,,aq mcm nk xnk je layan,,,buat  x taw,,,aq  xstory pon dgn mne2 kwan aq lgi,,,wei,,risau aq dbuatnyer dye ni,,,aq rimas taw mne aq ade,,,dye menyibuk ade,,,haiii,,,ape la nsib,,,minta la tdi 1st n last dye mntak air aq,,,law dye mnta lgi,,,aq bunag trus air tu,,,x minum da,,,,aq x suke la org mcm ni,,,,,wei,,,tlong la hai,,,,

projek add math,,,,arrghhh

knp perlu ade projek A.M ni,,,,arggghhh,,,mmg tension btol,,,,mate pon ade folio,,,,eemmm,,,,mmg x la,,,aq dah pening nak buat mcm mne ni,,,,anybody can help me,,,,nkjoin sek lain pon tak bole,,,,seme sekolah blom buat lgi,,,sek aq cikgu bgi awl,,,,kne hntr hri jumaat ni plak 2,,,,aq kire ok sikit kot,,,ade la gak buat2,,,,sentuh2 projek tu,,,,,emm,,,dak klaz aq yang lain,,,emmm x taw la,,da buat ke blom,,,rsenyer kertas cikgu bgi tu ade yg hilang n suci lagi,,,,x usik pe2 pon,,,,nnti sibuk la nk copy....ingt minum kopi pe,,,hahahha,,,,dlm pening2 ni leh lagi wat lawak,,,, HAHAHAHAHA~~ pe pon tak bole,,,hope doa kn la aq  berjaya buat n diterima projek tu,,,

Thursday, March 29, 2012

demam pulak,,,

da 3 hari demam x baik2,,,mungkin sebab cuaca yg panas terik sebab 2 aq demam 2,,,,,teruk la,,,aq rindu suara aq ,,,,huhuhu....suare ni sume org x fham,,,,nk kena jerit bru dgar,,,tpi sekolah  tetap pergi,,,xnk labong la,,,walaupun rse nk tumbang,,,,mse aq stat demam 2,,,aq tgur kwan aq,,,dye s/u pengawas,,,aq tnyer dye da siap k kertas kerja tok hri guru,,,,dye jwab belum,,,,aq pun pe lagi,,,tgur la dye,,,,mse tuh mood mmg serba x kne,,,,dgn demam nyer,,,,dye ade pembantu gak,,,,tpi pmbantu x leh harap,,,aq suh dye buat dri bln 3....x buat2,,,hri esk nyer,,,,dye plak mrah2 aq,,,,mnta buku laporan pengawas n mcm2....aq x taw adkah ni salah aq atau dye atau dua2 pun salah,,,,aq x nafikan sume 2,,,,ntah la mcm2 masalah,,,,

Saturday, February 25, 2012

so sweet,,,

hepy nyer hai mlm ni,,,,,lpaz tngok pic yg kak amy edit ni,,,,mmg cntik la kaq,,,,huiii,,,,,,bersorak gembire x taw la mcm mne,,,,,rse nk trlompat2,,,,hahaha,,,,,mmg sweet,,,,law aq ade bf yg muke mcm dr shiekh kn bez,,,,mmg sweet,,,,law dpt yg rmbut mcm dye pon jdi la,,,,hahaha,,,,mmg x leh lupe time jumpe dye at MSU hri 2,,,,,tinggi,,,sasa,,,,,tq kak amy,,,,edit pic ni,,,,,mmg x sangke,,,,,wah g2,,,,hahaha,,,,the bez editor la,,,,ini la idola aq paz  ibu aq,,,,tpi dye dh kwin da,,,,dh ade anak name bella,,,,u still in my heart.... nk tngok pic nyer,,,,,meh cini,,,,

pic ni yang aq suke ni,,,


Monday, February 13, 2012

botol air punye pasal,,,,huhuhu

hri ni mmg  wat aq skit jiwa kat sekolah,,,,btol  air aq pon ko nk amek gak kew,?? dh xde keje nme nyer,,,,law dh sengkek sngt,,,,g la beli,,,,kat brang rm2 pon ade ( mood panas tahap gunung berapi) huhuhu,,,aq mmg geram law time aq haus botol plak hilang,,,,mmg nk mkn kasut nampknyer,,,,haiii,,,,,nasib baik ade org nmpk btol air 2,,,,law x merana  hidup aq tnpa botol air tersayang,,, dh jumpe kt bilik pend. seni at sebelh klaz jer,,,,but kunci plak,,,,1 keje plak nk buka pin2 2,,,trpkse aq g rmh cikgu minta kunci....n g sek semula ambil btol aq  2,,,,,,law aq taw sape yg wat ni,,,,mmg nk kne dak ni,,,,,mmg dh thap mrah ni,,,,law x puaz hati jumpe dpn2 arr,,,settle bek2 ,,,,ini main kasar plak,,,,merana aq x minum air pas naik rehat,,,,,kering bibir seyyy,,,,nsib bek x dmam,,,pale dh pning2 lek dri sek sbb kne hujan,,,,2 je la,,,,bye!!

Friday, February 10, 2012

peristiwa kelakar kod

hr2,,,hari sb2 lpaz,,,ckgu suh aq handle kmas kelas yg tinggi yg amat,,,,aq pon g la,,,,pas2 dpt pnggilan dri kwan,,,suh amik dye kt rmh,,,,tpi dye bwa mto,,,,lesen dh ade L....tpi mto x reti bwa,,,adusss,,,,,parok gini,,,aq pon amik dye,,,,n nk ajk dye g bndr,,,,dye xnk,,,,aq cool kn dye,,,ckp suh bwa slow jer,,,aq follow an,,,dye nk g isi mnyak,,,,bwa la,,,,,pas 2 ape yg jdi taw,,,x taw  nk isi mnyak,,,,nk bka at mne punz x taw,,,,aptb btol la,,,,aq dok sblah mto dye,,,ajr plak 2,,,,rmai btol org tengok mse tuh,,,,segan nyer hai,,,,smpai org tegur sei,,,,malu giler,,,,yg kelakar pe taw,,,,signal x taw kat mne.....mmg tahap parok dh law g2,,,,tpi aq sabar jer,,,,standard la kn,,,,1 bndr pusing dgn dye,,,cari kertas warna skali,,,,smpai sek trbhak ktawe dgn kwan yg lain,,,,hahaha,,,,mmg in memory la,,,,, byee!!

Thursday, February 2, 2012

dugaan zaman remaja

pada zaman remaja kite ,,,, pada pendapat aq mmg bnyk dugaan n cabaran pda peringkat ini,,,,,cbaran n dugaan  mmg btol2 dahsyat,,,,n xdpt dijangka oleh kite,,,,,jka iman kuat didada aq yakin dugaan ni dpt kite tandingi dgn baik,,,,,mmg x dpt kite jangkakan,,,dugaan ni juga bole memberi ksan negatif or positif dlm diri seseorg,,,,dan bole menyebabkan kite stress menanggung,,,,dugaan ni juga bole membwa kite ke lembah maksiat,,,dan alam penzinaan,,,,2 mmg ditegar oleh agama,,,,kite mmerlukan dorongan n nasihat dri owg yg dewasa tok lbih berhati2 dlm zaman remaja ,,,,lgi2 pda zman skrang,,,,mmg dahsyat,,,,minta djauhkan la,,,,,,astagfirullahalazim,,,,

Saturday, January 28, 2012

1st time jog in 2012

hri ni mmg bez  la,,,g jog dgn kwan2,,,,ana n syaz pon ikut,,,,,nk ikut sngt,,,,,aq ajk monster  skali,,,,tup2 dye dtg,,,,jog la dgn dye,,,tpi kwan2 aq sume wt hal msing2,,,ana g bkit cntik,,,,ktenyer stress,,,syaz plak ,,,jog dgn pkwe dye,,,,aq plak jog la dgn monster berdua gak,,,,semput gak,,,hahaha,,,normal la 2,,,kte jog kn,,,pas abiz 2 round,,,kitorg g gym free,,,,hahaha,,,kt mersing kecil,,,,aq follow la dye,,,smpai kat gym,,,,dye leh duduk sopn plak ats mto aq,,,,,APTB,,,,lpaz kt gym 2,,,,dye ajk sarapan plak,,,ikut je la,,,,dye blnje tu,,,hahaha,,,,,rmai plak org g jog pgi tdi,,,,majoriti aq knal plak 2,,,,k lh 2 jer,,,,,esk nk g lgi,,,,hri ni aq happy gler,,,,wlaupun mte bengkak sbb tido 1 jm jer,,,,

Tuesday, January 24, 2012

kak ika bertunang!!

hari ahad bru ni aq g kenduri kak ika bertunang,,,haha,,,nnti mse nikah aq xde,,,aq exam tuh,,,,exam besar,,,yg menentukan mse dpan aq,,,,tpi aq x taw la aq dpt x meneruskan mse dpan aq ni,,,,,@ terhenti di tengah jalan,,,,harapan aq mmg tinggi ,,,tpi law mslah yg kecil ni penyebabnyer,,,,mmg musnah sume harapn n angan2 aq,,,,aq dh x taw nk mengubah nyer lgi,,,,aq taw yg aq ank sulung dlm keluarga,,,,mmg aq nk bktikan,,,,tpi belum pasti lagi dpat ke tidak,,,(harapan yang tinggi )

Friday, January 20, 2012

Road Run,,,,

hri ni sek aq wat kejohanan road run,,,,thun ni last aq road run,,,,lpaz ni x jumpe da,,,,thun last ni la yg pling bez,,,,aq x hiraukan org pun,,,,,aq wat hal sndri jer,,,,aq lari jer,,,,,law pnad jln laju,,,,smpai garisan penamat,,,,tup2,,aq klah sikit jer,,,law x dpt medal,,,,frus gler seyyy,,,,,aq dpt no 11 under 18...x sngka ,,,,thun last la ktekan,,,,bersemangat,,,,hahaha,,,,anyway syok la thun ni,,,road run,,,aq x prnah time road run happy mcm ni,,,,,sekarg mood happy+ sediyh,,,,sbb x dpt medal ,,,,,frussssss

Thursday, January 19, 2012

ta puaz atie,,,

hri ni aq mmg x puas hati dgn spot check tdi,,,,,spot cek pling truk,,,yg pengawas aq tunjuk kt aq,,,,,mmg teruk,,,,buat jadual mcm nk xnk jer,,,,mcm mne aq nk lpazkan kerja kat org,,,anggap sesuatu sambil lewa jer,,,,mmg aq x  senang dgn korg,,,,ade P.A pon x leh harap,,,asyik nk mrah jer,,,,kang aq wat btol2 tegas bru taw,,,,aq mlaz jer,,,nnti mcm2 mengate,,,,2 bnda yg pling x suke,,,,lpaz ni aq dh xtaw strategi mcm mne lgi nk guna tok jse terakhir sebelom meninggalkn sek ni,,,,,aq lbih suke handle perhimpunan dri kwal pelajar yg x pham bhase,,bla wak2 rehat,,,,pham2 je la,,,dh mlaz nk omel bnyk2,,,,,xkn selesaikan masalah pon,,,,

g stadium,,,,haha

smalam 1st time aq g stadium p tengok bola,,,,hahaha,,,,xpernah seumur hidup g tngok bola,,,,nk jumpe org punyer psal,,,,hahaha,,,tpi x jumpe pown,,,,x sempat,,,,bzy giler,,,,hahahaha,,,,,tpi aq g lgi hri ni,,,,,tpi g jog dlu,,,,nk merentas desa sok kat scula,,,,1 pntai round at bndar,,,pas 2 g stadium tngok bola,,,,pas2 mse x mngizinkan la,,,,,,lngit gelap yg amat,,,,,,trus blik rmah dgn harapan yg 0...bsah kuyup sehh,,,,kne ujan dgn anna izzatie,,,,happy sikit je la,,,,gagaga,,

Sunday, January 15, 2012

operasi bilik pengawas,,,,

hri ni aq n the geng haha,,,dtg scula,,,operasi bilik yg bersepah dgn habuk2,,,yani siap bwa mop,,,baldi,,vacuum,,smngat la mse tuh,,,,,aq late sikit tdi,,,,g hntr adik sekolah dlu,,,,bru la smpai sek,,,kitorg alih robok,,,,susun atur,,,,jdikn bilik tuh cntik,,,,tpi skrg dh cntik da,,,,tmpal sticker,,,,smpai pengetua kte,,,hah ni bru la ade penghuni,,,,hahaha,,,,yg x leh tahan,,ckgu suhaimi siap ambil gmbr nk msuk dlm pages sekolah kat fb,.,,segan doh,,,,hahaha,,,,bilik dh settle da skrg,,,,xyh nk pikir2,,,,tu je la,,,mlaz nk bebel bnyk2,,,

Sunday, January 8, 2012

thank u teacher!!!

sejak dri form 2 aq dilntik oleh cikgu syed n teacher salwani untuk jdi pengawas,,,,sebelum ini aq menolak,,,tpi aq nk cari pengalaman,,,,,,bnyk kata2 aq yg aq ckap semasa interview pengawas 4thun yang lalu,,,,aq protes hbis2,,,tpi aq x leh menang,,,,cikgu syed yg menang,,,,,bnyak alasan aq,,,,tpi dye tetap menyuruh aq mnjdi pengawas,,,,,aq pun menerima nyer dgan hati yg terbuka,,,,kelemahan aq ni stu jer,,,,aq mudah cair dgan orang,,,,tpi itu yg bahaya sebenarnyer,,,,,cikgu syed abdul hakim memang dlam ingatan aq sepanjang hidup,,,,dye yg telah membuka mataku untuk menceburi bidang pengawas,,,,,bnyk juga kenangan2 aq bersama dye dlam "berlakon" yg aq xleh lupe babak bersalin tuh,,,,,mmg pecah perut bila tringat semula,,,,tpi skrang dye dh pindah ,,,,,,xdpat aq ungkapkan terima kasih kpada cikgu,,,sediyh jgak la dye dh xde kt sekolah tu,,,,,tpi stu jer aq xdpat join dgan dye,,,,,aq xdpat join dgn dye zapin,,,,mmg rugi la,,,,tpi aq taw asas zapin,,,tu pun aq g kem,,,,jgn pndang sebelah mata,,,,,haha.....gnap la thun ni aq 4thun pengawas perpustakaan 4 thun pengawas sekolah,,,,,sepnjang hidup persekolahan,,,,mmg x leh lupekan saat2 bersama cikgu syed,,,, kte2 dia akn ku kenang spnjang hayat,,,
 #mizza... jd pengawas yg hebat ye. cg tau mizza leh jd pemimpin hebat. jgn malu dengan diri sendir ok
 good mizza. ada sebarang masalah, kite masih leh berhubung. cg tau cg bukan sehebat yang lain. tp cg senang untuk berkongsi sebarang masalah ngan pengawas2 semua. jgn bg owg pandang rendah pengawas ok.


Friday, January 6, 2012

hari yg menggembirakan @ keperitan

hari ni ade meeting pengawas,,,aq pun terlibat jugak,,,,cikgu bgi taklimat n melantik ajk thun ni,,,,bila cikgu sebut name aq sebagai ketua pengawas,,,,hah,,,biar betul,,,,aq mcm mimpi mse tuh,,,,yekew???? knp aq bkn ke bambang,,,dlm hati,,,,,,pas 2 cikgu ckap bambang penolong aq,,,,aq mcm x cye jer,,,,,aq ingt aq jdi ass. bambang tpi dye yg jdi ass. aq,,,,aq terima je la,,,,,ni pun untuk menambah markah pengawas aq,,,,mmg tugas ni berat,,,aq harap aq dpt membimbing ank2 buah aq n pelajar2 sekolah aq kearah kebaikan,,,,aq nk buktikan bahawa perempuan pon bole menjadi pemimpin,,,,hujung jari je,,,,,tpi aq tkut dengan mulut orang,,,,,aq xnk dlm diri aq ade sifat sombong n bangge2 diri,,,tu yg aq nk kawal dlm diri aq,,,,harap2 aq dpat mengawal nyer,,,,
bnyak perancangan yg aq nak buad tahun ni,,,,n harap  x ganggu pelajaran la,,,,aq nk g indonesia ni,,,,,nk dpatkan 7A,,,,,insyaallah,,,,i will get it,,,amiinn,,,,