Saturday, January 28, 2012

1st time jog in 2012

hri ni mmg bez  la,,,g jog dgn kwan2,,,,ana n syaz pon ikut,,,,,nk ikut sngt,,,,,aq ajk monster  skali,,,,tup2 dye dtg,,,,jog la dgn dye,,,tpi kwan2 aq sume wt hal msing2,,,ana g bkit cntik,,,,ktenyer stress,,,syaz plak ,,,jog dgn pkwe dye,,,,aq plak jog la dgn monster berdua gak,,,,semput gak,,,hahaha,,,normal la 2,,,kte jog kn,,,pas abiz 2 round,,,kitorg g gym free,,,,hahaha,,,kt mersing kecil,,,,aq follow la dye,,,smpai kat gym,,,,dye leh duduk sopn plak ats mto aq,,,,,APTB,,,,lpaz kt gym 2,,,,dye ajk sarapan plak,,,ikut je la,,,,dye blnje tu,,,hahaha,,,,,rmai plak org g jog pgi tdi,,,,majoriti aq knal plak 2,,,,k lh 2 jer,,,,,esk nk g lgi,,,,hri ni aq happy gler,,,,wlaupun mte bengkak sbb tido 1 jm jer,,,,

Tuesday, January 24, 2012

kak ika bertunang!!

hari ahad bru ni aq g kenduri kak ika bertunang,,,haha,,,nnti mse nikah aq xde,,,aq exam tuh,,,,exam besar,,,yg menentukan mse dpan aq,,,,tpi aq x taw la aq dpt x meneruskan mse dpan aq ni,,,,,@ terhenti di tengah jalan,,,,harapan aq mmg tinggi ,,,tpi law mslah yg kecil ni penyebabnyer,,,,mmg musnah sume harapn n angan2 aq,,,,aq dh x taw nk mengubah nyer lgi,,,,aq taw yg aq ank sulung dlm keluarga,,,,mmg aq nk bktikan,,,,tpi belum pasti lagi dpat ke tidak,,,(harapan yang tinggi )

Friday, January 20, 2012

Road Run,,,,

hri ni sek aq wat kejohanan road run,,,,thun ni last aq road run,,,,lpaz ni x jumpe da,,,,thun last ni la yg pling bez,,,,aq x hiraukan org pun,,,,,aq wat hal sndri jer,,,,aq lari jer,,,,,law pnad jln laju,,,,smpai garisan penamat,,,,tup2,,aq klah sikit jer,,,law x dpt medal,,,,frus gler seyyy,,,,,aq dpt no 11 under 18...x sngka ,,,,thun last la ktekan,,,,bersemangat,,,,hahaha,,,,anyway syok la thun ni,,,road run,,,aq x prnah time road run happy mcm ni,,,,,sekarg mood happy+ sediyh,,,,sbb x dpt medal ,,,,,frussssss

Thursday, January 19, 2012

ta puaz atie,,,

hri ni aq mmg x puas hati dgn spot check tdi,,,,,spot cek pling truk,,,yg pengawas aq tunjuk kt aq,,,,,mmg teruk,,,,buat jadual mcm nk xnk jer,,,,mcm mne aq nk lpazkan kerja kat org,,,anggap sesuatu sambil lewa jer,,,,mmg aq x  senang dgn korg,,,,ade P.A pon x leh harap,,,asyik nk mrah jer,,,,kang aq wat btol2 tegas bru taw,,,,aq mlaz jer,,,nnti mcm2 mengate,,,,2 bnda yg pling x suke,,,,lpaz ni aq dh xtaw strategi mcm mne lgi nk guna tok jse terakhir sebelom meninggalkn sek ni,,,,,aq lbih suke handle perhimpunan dri kwal pelajar yg x pham bhase,,bla wak2 rehat,,,,pham2 je la,,,dh mlaz nk omel bnyk2,,,,,xkn selesaikan masalah pon,,,,

g stadium,,,,haha

smalam 1st time aq g stadium p tengok bola,,,,hahaha,,,,xpernah seumur hidup g tngok bola,,,,nk jumpe org punyer psal,,,,hahaha,,,tpi x jumpe pown,,,,x sempat,,,,bzy giler,,,,hahahaha,,,,,tpi aq g lgi hri ni,,,,,tpi g jog dlu,,,,nk merentas desa sok kat scula,,,,1 pntai round at bndar,,,pas 2 g stadium tngok bola,,,,pas2 mse x mngizinkan la,,,,,,lngit gelap yg amat,,,,,,trus blik rmah dgn harapan yg 0...bsah kuyup sehh,,,,kne ujan dgn anna izzatie,,,,happy sikit je la,,,,gagaga,,

Sunday, January 15, 2012

operasi bilik pengawas,,,,

hri ni aq n the geng haha,,,dtg scula,,,operasi bilik yg bersepah dgn habuk2,,,yani siap bwa mop,,,baldi,,vacuum,,smngat la mse tuh,,,,,aq late sikit tdi,,,,g hntr adik sekolah dlu,,,,bru la smpai sek,,,kitorg alih robok,,,,susun atur,,,,jdikn bilik tuh cntik,,,,tpi skrg dh cntik da,,,,tmpal sticker,,,,smpai pengetua kte,,,hah ni bru la ade penghuni,,,,hahaha,,,,yg x leh tahan,,ckgu suhaimi siap ambil gmbr nk msuk dlm pages sekolah kat fb,.,,segan doh,,,,hahaha,,,,bilik dh settle da skrg,,,,xyh nk pikir2,,,,tu je la,,,mlaz nk bebel bnyk2,,,

Sunday, January 8, 2012

thank u teacher!!!

sejak dri form 2 aq dilntik oleh cikgu syed n teacher salwani untuk jdi pengawas,,,,sebelum ini aq menolak,,,tpi aq nk cari pengalaman,,,,,,bnyk kata2 aq yg aq ckap semasa interview pengawas 4thun yang lalu,,,,aq protes hbis2,,,tpi aq x leh menang,,,,cikgu syed yg menang,,,,,bnyak alasan aq,,,,tpi dye tetap menyuruh aq mnjdi pengawas,,,,,aq pun menerima nyer dgan hati yg terbuka,,,,kelemahan aq ni stu jer,,,,aq mudah cair dgan orang,,,,tpi itu yg bahaya sebenarnyer,,,,,cikgu syed abdul hakim memang dlam ingatan aq sepanjang hidup,,,,dye yg telah membuka mataku untuk menceburi bidang pengawas,,,,,bnyk juga kenangan2 aq bersama dye dlam "berlakon" yg aq xleh lupe babak bersalin tuh,,,,,mmg pecah perut bila tringat semula,,,,tpi skrang dye dh pindah ,,,,,,xdpat aq ungkapkan terima kasih kpada cikgu,,,sediyh jgak la dye dh xde kt sekolah tu,,,,,tpi stu jer aq xdpat join dgan dye,,,,,aq xdpat join dgn dye zapin,,,,mmg rugi la,,,,tpi aq taw asas zapin,,,tu pun aq g kem,,,,jgn pndang sebelah mata,,,,,haha.....gnap la thun ni aq 4thun pengawas perpustakaan 4 thun pengawas sekolah,,,,,sepnjang hidup persekolahan,,,,mmg x leh lupekan saat2 bersama cikgu syed,,,, kte2 dia akn ku kenang spnjang hayat,,,
 #mizza... jd pengawas yg hebat ye. cg tau mizza leh jd pemimpin hebat. jgn malu dengan diri sendir ok
 good mizza. ada sebarang masalah, kite masih leh berhubung. cg tau cg bukan sehebat yang lain. tp cg senang untuk berkongsi sebarang masalah ngan pengawas2 semua. jgn bg owg pandang rendah pengawas ok.


Friday, January 6, 2012

hari yg menggembirakan @ keperitan

hari ni ade meeting pengawas,,,aq pun terlibat jugak,,,,cikgu bgi taklimat n melantik ajk thun ni,,,,bila cikgu sebut name aq sebagai ketua pengawas,,,,hah,,,biar betul,,,,aq mcm mimpi mse tuh,,,,yekew???? knp aq bkn ke bambang,,,dlm hati,,,,,,pas 2 cikgu ckap bambang penolong aq,,,,aq mcm x cye jer,,,,,aq ingt aq jdi ass. bambang tpi dye yg jdi ass. aq,,,,aq terima je la,,,,,ni pun untuk menambah markah pengawas aq,,,,mmg tugas ni berat,,,aq harap aq dpt membimbing ank2 buah aq n pelajar2 sekolah aq kearah kebaikan,,,,aq nk buktikan bahawa perempuan pon bole menjadi pemimpin,,,,hujung jari je,,,,,tpi aq tkut dengan mulut orang,,,,,aq xnk dlm diri aq ade sifat sombong n bangge2 diri,,,tu yg aq nk kawal dlm diri aq,,,,harap2 aq dpat mengawal nyer,,,,
bnyak perancangan yg aq nak buad tahun ni,,,,n harap  x ganggu pelajaran la,,,,aq nk g indonesia ni,,,,,nk dpatkan 7A,,,,,insyaallah,,,,i will get it,,,amiinn,,,,