Monday, April 24, 2017

Bumi Melaka

Tempat untuk menimba ilmu akhirat. Pertama kali sampai sudah jatuh cinta dengan tempat barokah ni. Beruntungnya sesiapa yang dapat belajar disini.... MashaAllah adab disini superb.terima kasih kepada yang memperkenalkan tempat ini. Selama 2 tahun lebih di bumi Melaka untuk menuntut ilmu tapi tidak pernah sampai ke tempat barokah ini.bila da sampai disini rasa tak nak balik pulak ( huhuhu). Azam tuk join setiap daurah yang diadakan jika diberi keizinan olehNya. Buat yang kenalkan tempat ni. Syukran jazilan since now tak pernah nak give up dengan i. hahahaha. Eh xtahu la what happen in this relationship. Jika tak dapat nak halal will be persaudaraan sesama islam... Guide me ok !!  Bumi Melaka memang banyak sangat kenangan yang tidak dapat dilupakan. From 45 to 60 looking... Subhanallah .... Allah telah sentuh hati ini untuk berhijrah, perkenankan doa untuk ditempatkan tempat yang dapat mengubah seperti sekarang. Bergaul dengan kenalan2 yang dapat membantu diri ini... semoga ukhwah till jannah. From taklim masturat and now ukhwah with BQ. team Qasidah Shautus Syahidi our part of family , Abang yunus and family, Nenek Kelemak , Mak cik Habsah. Sahabat sahabat dan Junior UIC dan tidak lupa juga kenalan dibawah bayu yang bertemu di Bumi Melaka.Semua da macam family selama di Melaka.  Hope that jalan yang dipilih ini dapat keredhaanNya. Semoga dapat istiqomah dengan  semua ini. Insan yang banyak kekurangan yang perlu dibaiki. Hope dapat bertemu dengan seseorang yang dapat guide, protect, care, love family and accept me whenever situation.
#5yearspreparation.

2017 ~

Long time no see... hehe trend blog dah kurang melanda.. 2017 usia pun makin meningkat,keimanan tu tk tahu la nak cakap macam mana kan like roda...kadang diatas kadang dibawah... semoga kita berada dalam naungan Allah dan masih diberi izin untuk bernafas dan diberi peluang untuk bertaubat dikesempatan ini. Hari ini bersamaan 27 rejab marilah sama2 kita menghayati peristiwa Israk wal Mikraj semoga kita dapat iktibar dengan setiap apa yang berlaku.Lama menyepi and now usia pun sudah 22 tahun. kawan kawan semua ramai yang dah mendirikan masjid, yang da anak 2 pun ada, yang sudah disunting pun ada. hehehe AQ?? ohh saya ye,,,, Saya not matured lagi,,haha masih memegang pensil memerah otak untuk upgrade diri ni.... tengok la bila seru dah memanggil nanti. For now kita hanya slow prepared In Shaa Allah 50% persediaan tu dah ada cuma tunggu saja... Doa tu penting kite doa je la yang baik2... IN SHAA ALLAH

Contract 5 years from now if there will be early its bonus and accept it... if longer than expected that will be accepted and regret all about this because we are plan but must remember that Allah the best planner ever.